neděle 23. června 2013

Pešek na půli cesty

Milé švadlenky,

v tuto chvíli by již většina z vás měla mít u sebe Peška po třetím kole, nebo ho brzo mít budete.

Před odesláním jsou ještě dva Pešci švadlenky (skupina A a C), která byla v nemocnici a která navíc v minulém týdnu zažila smutnou událost, odchod pejska. To jsou chvíle, kdy se těžko šije. Pak chybí Pešek i zprávy od švadlenky, která má dlouhodobě nemocnou dceru, se kterou občas bývá v nemocnici. Asi tomu je tak i teď - držím palce, aby se holčička brzo uzdravila.

Dále chybí Pešek švadlenky ze skupiny E, která s ním byla nespokojena a chtěla ho předělat, ale musela odjet na pracovní cestu. Teď by se měla vrátit, tak doufám, že i tento Pešek vyrazí brzo na cestu. 

O posledním chybějícím Peškovi ze skupiny F bohužel nic nevím, ale pevně věřím, že i ten se brzo zapojí do hry. 

Tak to byla taková praktická rekapitulace stavu Pešků po 3. kole, teď bych ráda ještě shrnula pár postřehů a poznatků, které mi šití Loudavého Peška přineslo.

Tak především se stále učím - nejen šití, ale i organizaci a komunikaci s vámi. V šití se pouštím do technik a barevných kombinací, které jsem zatím opomíjela. To všechno mě nesmírně obohacuje. Jsem moc ráda, když mi při posílání obrázku napíšete, s čím jste se potýkaly, co bylo na předchozím Peškovi problematické. Snažím se to pak napsat na blog, abyste všechny věděly, jaké jsou záludnosti a jakých chyb se vyvarovat. A protože vlastní chyby člověk často nevidím, prosím vás, abyste mi určitě napsaly, pokud na nějaká problematická místa narazíte na mém šití.

Šijeme pro radost a pro sebe navzájem. Určitě žádná nechceme, aby ten náš pešek byl odbytý, ze špatných látek, s malými švovými přídavky, křivý a tak podobně. Není nutné za každou cenu vytvářet složité vzory, spíš je třeba na Peška koukat, "naslouchat" mu, přečíst si záznamy v deníčku. Vím, že třeba deníček byl pro některé z vás na začátku strašákem, ale myslím, že už jste zjistily, že je to velmi cenný zdroj informací a že nás navzájem sbližuje.

Rovnám obrázky do galerií podle kol, i podle jednotlivých pešků v rámci skupin. Musím říct, že všichni Pešci se rýsují krásně. Některá pokračování jsou nápaditá, vypracovaná, jiná jednodušší, ale prakticky u všech je znát, že nad pokračováním hodně přemýšlíte. Jsme teď v polovině kol, ale teď budou přibývat čím dál větší plochy. Bude to čím dál složitější na přemýšlení, protože musíte ctít předchozí dílo i přání budoucí majitelky, ale také ty větší plochy dávají čím dál víc možností, jak uplatnit svou kreativitu. Tak se nebojte popustit uzdu fantazii a vyzkoušet si třeba i něco nového. Uvidíte, že to nakonec obohatí nejen Peška, ale i vás.

Za sebe musím říct, že mě Pešek obohacuje každým zaslaným obrázkem, každým mailem od vás, každým článkem tady na blogu. 

Úplně na závěr se vrátím k úvodu svého dnešního zamyšlení. Život není jednoduchý a každou z nás může kdykoli potkat cokoli. A když se může něco zašmodrchat, tak se to zašmodrchá. Prosím vás tedy, abyste se do šití 4. kola pustily co nejdřív. Budou prázdniny, dovolené, je doba cestování, musí se pracovat na zahrádce a na šití je v létě času opravdu málo. Proto tedy je potřeba si ten čas na Peška udělat.  Všechny jsme se dobrovolně přihlásily a tím se zavázaly ctít určitá pravidla - je to nutné, aby nám všem hra přinášela potěšení. 

Jsme totiž všechny na jedné lodi a já pevně věřím, že ta loď v plné parádě dojede do vánočního přístavu a že nám všem Pešci udělají pod stromečkem radost.







Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji vám za návštěvu i za vaše komentáře.