sobota 19. ledna 2013

Hrajeme si: Pešek a/nebo Mystery?

Do Peška jsem se zamilovala, když jsem se s ním poprvé setkala na webu Kunhutek. Na zkoušku jsem mezi kamarádkami loni zorganizovala mini Pešíka, kterého jsme šily jen tím nejjednodušším způsobem ve čtyřech. O celé akci se dočtete na mém druhém blogu tady.


Na Kunhutkách jsem se také dozvěděla, že některé ze švadlenek se nezapojily do kolovacího Peška, ale pojaly svého Peška jako Mystery. Tedy jako šití s tajemstvím, i když v klasickém Mystery bývá na začátku přesnější zadání, třeba kolik druhů látek si připravit a v jakém množství, zda mají být světlé či tmavé apod, což u Peška nejde.



Takže pokud některá ze švadlenek nemá odvahu se zapojit do kolektivního šití, nebo si třeba chce svého Peška vyladit sama, může také šít s námi podle zadání jednotlivých kol, jen bude šít stále na stejném Peškovi.



Nebo je možná i jiná hra: ušít si dva stejné středy, na cestu poslat jen jeden a druhý střed si v jednotlivých kolech obšívat sama. Určitě by bylo velice překvapivé srovnat, jak odlišné Pešky ze stejného středu vznikly.



Pokud se rozhodnete pro jakýkoli způsob šití, budu vám vděčná, když mi budete posílat průběžně fotografie. Moc se těším, až budu moct pozorovat, jak se Pešky proměňují.



Na závěr bych vám ještě chtěla nabídnout pohled na úžasné Pešky, které ušila děvčata z Polska - zde. Pokud umíte polsky nebo použijete překladač, můžete si přečíst i zápisy z deníčků, které Pešky na cestě doprovázely.



A ještě něco důležitého!  Už je vyhlášen další Pešek, tentokrát mnohem svižnější, půlroční, organizovaný Janičkou. Takže pro koho je tempo Loudavého Peška příliš pomalé, koukněte se na Dámu, kde najdete potřebné informace.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji vám za návštěvu i za vaše komentáře.